Нове епизоде „Швиндлера“ доносе изненађења и неочекиване обрте

Током викенда гледаоце РТС-а очекују седма и осма епизода телевизијске серије „Швиндлери“ коју су по сценарију Ђорђа Милосављевића режирали Немања Ћеранић и Мирослав Лекић. Тим поводом, гости Јутарњег програма су глумци Александар Ђурица и Марко Баћовић.

Телевизијска серија Швиндлери, црнохуморна бајка са елементима трилера и вестерна, како кажу гости Јутарњег програма има, чини им се, јако добар пријем у гледалишту, чак и бољи но што су могли да претпоставе.

Александар Ђурица, један од протагониста, каже да доласком на снимање није био сигуран шта да очекује, али је у разговору са редитељима дошао до решења јер су они имали веома јасну идеју како би то требало да изгледа.

„Тако да доживљај који сам имао на снимању, сада видим на екрану", каже Ђурица.

Марко Баћовић сматра да је главни квалитет добро написан сценарио са много преокрета и изненађења.

„И има некакав посебан жанр који је тешко дефинисати. Има неке елементе стрип естетике, има трилера, има драме. Серија је иначе и настала по стрипу из 90-их година, а када је изгорело Југословенско драмско позориште, изгорело је и последњих осам страна, тако да никада није изашао до краја, што је Ђорђу и био повод да напише сценарио“, додаје Марко Баћовић.

Изазов рада са два редитељима глумцима није представљао проблем јер су, како наводе, обојица били усклађени тако да се није осећала никаква разлика да ли режира Мирослав Лекић, да ли Немања Ћеранић. Мада је то већ постала уобичајена пракса у серијској продукцији да више редитеља ради.

„Са Мирославом Лекићем сам и раније радио и брзо смо се 'укачили'. Откриће ми је био млади Немања Ћеранић. Баш је било лепо радити с њим, лик је добро написан, тако да смо се осетили одмах и допуњавали. На снимању имаш неке идеје и добро је када те редитељ разуме, када их усвоји и када заједно постижете нешто“, наводи Марко Баћовић.

Сви ликови у серији нешто крију, па тако и лик који тумачи Александар Ђурица. Лик Свете Ранковића можда се мења више од других, али он је просто човек који настоји да искористи повољну прилику, сматра Ђурица.

Лик који тумачи Баћовић, Јоца, изгледа као да га је Нушић написао. Он је добродушни градски брица који брине о ћерки, али се испоставља касније да она више брине о њему јер је он огорчен градоначелником кога тумачи Драган Јовановић.

„Гледаоци воле Швиндлере јер имају неку романтичну боју, неку наивност носе са собом у свету запрљаности и чистоту, а то је, мени се бар чини, у овим временима лековито и као да је нека свежина све то понела и то је оно што их привлачи“, верује Александар Ђурица.

Гости Јутарњег програма нису хтели да открију детаље заплета који очекују гледаоце у седмој и осмој епизоди, али наглашавају да можемо очекивати разне обрте и неочекивана открића.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 18. октобар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи