Када ће „Каљаве гуме“ с пута од Америке до Србије, стићи до екрана

Међу пројектима чије је снимање прекинула епидемија коронавируса нашла се и телевизијска серија „Каљаве гуме“, у режији Миодрага Ћертића, која се ради за РТС. Након Београда, наставак снимања очекује се у Америци.

Један београдски студио има улогу једне калифорнијске куће. А у њој се одвија топла прича из живота инспирисана мајкама.

У фокусу је шездесетогодишња Београђанка, тумачи је Горица Поповић, бивша пијансткиња, која након смрти супруга, из Србије одлази у Америку код сина. На животном је раскршћу и почиње да учи како да се избори за оно што жели.

„Сусреће се са потпуно новим стварима, са новим погледима на живот, са неким људима који живе другачије... Захваљујући њима она почиње да живи неки други живот. Мења се и емотивно и физички, потпуно открива неке нове ствари“, каже глумица Горица Поповић.

Преузет из једног америчког кантри хита, симболичан назив Каљаве гуме, као излазак из зоне комфора, инспирисао је редитеља Миодрага Ћертића и сценаристкињу Миу Ћертић који су дуго у Америци, да креирају породичну серију за све генерације, у којој има хумора, али и напетости на драмски начин.

„То је драма која се сваког дана одвија у нашим породицама. Деца одлазе, родитељи остају сами и гледају шта ће. Решили смо да то интерпретирамо кроз један романтично-комичан начин тако да се надам да ће се свима допасти сукоби карактера, сукоби култура и тако даље, на један забаван и интересантан начин“, објаснио је редитељ Ћертић.

Вољан да заигра у српској серији, у којој му је додељена улога партнера Горице Поповић, је амерички глумац Крис Малки, звезда култне серије Твин Пикс. А у међувремену је успео да прележи корону заједно са својом девојком, открио је Ћертић.

Од Америке до Србије, Каљаве гуме са својих десет епизода требало би да се закотрљају на малим екранима почетком наредне године.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 18. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи