Иван Ђорђевић: Чим сам видео сценарио знао сам да ће серија „Тајкун“ бити успешна

Радња серије „Тајкун“ је смештена у неко стварно време ранијих година. Серија је постала изузетно популарна и обара све рекорде гледаности. Улогу необичног убице у серији глуми Иван Ђорђевић Џуди, који је гостовао у Јутарњем програму.

Серија Тајкун је почела да се приказује средином марта на РТС-у, а Иван Ђорђевић наводи да је очекивао овакву реакцију публике још када је видео сценарио, када је видео ко је глумачка екипа, и ко је редитељ, и ко директор фотографије.

Ова прича тиче се свих нас, напоменуо је сценариста Ђорђе Милосављевић, на промоцији серије, јер сви у њој учествујемо на неки начин, било као жртве, било као саучесници. Ђорђевић дели исто мишљење и додаје да је у ствари у серији приказано читаво „врзино коло“, где чак и саучесници постају жртве, као и обрнуто.

„Гледаоци ће до краја серије сазнати и каква је судбина човека кога ја глумим и зашто је он такав какав јесте. Он је свакако врло девијантан, а мени је било врло изазовно да оживим један такав карактер који је могућ и који није артифицијелан, већ је потпуно могућ у стварном свету“, наглашава гост Јутарњег програма.

Главну улогу у серији Тајкун тумачи Драган Бјелогрлић, а запажене женске улоге одиграле су Хана Селимовић, Вања Ненадић и Тихана Лазовић. Ђорђевић истиче да је сарадња са колегама била одлична, посебно с обзиром на то да му је ово већ четврта сарадња са колегиницом Ханом Селимовић, што у позоришту, што на филму. Са Тиханом Лазовић сарађује први пут, а сарадња са Бјелом му је била велика школа и глумачка радионица која ће му у будућности много значити.

Серија у суштини припада жанру крими трилера, како каже редитељ, али има веома значајан и драмски аспект. Ђорђевић верује да се он, ако је судити по реакцијама публике, добро уклопио у атмосферу ове серије. Међутим, не жели гледаоцима да открије каква је судбина лика кога он тумачи, већ предлаже да се стрпе још мало.

„Ако вам кажем да ли ће гледаоци на крају саосећати са овим тајкуном, потпуно ћу срушити крај серије, тако да ни то не могу да вам кажем“, признаје глумац.

Док је снимана серија, редитељ Мирослав Терзић је наглашавао да је све снимано филмски, једном камером. Сваком кадру је посвећена пажња и чини се да је направљен значајан помак у продукцијском смислу у односу на друге серије.

Иван Ђорђевић сматра да је пре свега урађен одличан кастинг и одлична глумачка подела. На томе се јако дуго радило и самим тим смо у прилици да видимо нова лица која нису толико била експлоатисана у претходном периоду, као што је Марко Баћовић, Хана Селимовић, као и колегиница из Хрватске, Тихана Лазовић, напомиње глумац.

„Оно што је такође значајно допринело овој серији и тој целој атмосфери је и генијална фотографија Радана Поповића. И наравно цела продукцијска кућа 'Фајерфлај' која стоји иза овога је направила да то изгледа овако како изгледа и да има гледаност коју има“, додаје гост Јутрњег програма.

Што се тиче будућих пројеката Ђорђевић наводи да с обзиром на то да је ребалансом буџета за културу издвојено 0,00 динара, да помоћ колегама самосталним уметницима и уметницама изостаје, једино ће на територији Београда бити уплаћена једнократна помоћ, тешко је дати одговор шта ће радити у наредном периоду.

„Надам се да ће се снимања наставити, али у којој мери и како, видећемо. Надам се да ће држава имати слуха и те нуле померити на неку цифру, јер у свим овим карантинским данима људи су се окретали књигама, музици, филмовима, серијама, сликарству... тако да је то све оно што културни прегаоци и посленици раде, а држава мора да стоји иза њих“, каже на крају гостовања у Јутарњем програму, глумац Иван Ђорђевић.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи