Недеља са Итаном Хоуком, Џемом Артертон и Изабелом Роселини у онлајн биоскопу

Добитник Златног медведа „На телу и души“ и филм прослављеног редитеља Акија Kаурисмакија „Друга страна наде“, ове недеље бесплатно на онлајн биоскопу MOJ OFF и још три нова филма за дане празника.

Kо је чувеној енглеској књижевници Вирџинији Вулф послужио као инспирација и модел да напише једну од својих најинтересантнијих књига Орландо (1928.) и како је изгледао буран период њеног живота о ком сведоче остављена писма, открива биографска драма Вита и Вирџинија са Џемом Артертон и Елизабетом Дебицки у главним улогама.

Филм Вита и Вирџинијапремијерно ће бити приказан у суботу, 2. маја на платформи mojoff.net као један од осам нових филмовима који ће обогатити репертор онлајн биоскопа MOJ OFF.

Засована на стварним писмима која су размењена између две надарене списатељице Вите Саквил-Вест и Вирџиније Вулф, радња филма смештена је у Лондону почетком двадесетих година прошлог века, у тренуцима док енглеска списатељица још увек није постала позната широј читалачкој публици.  Једна од главних улога поверена је и познатој глумици старије генерације Изабели Роселини, као мајци Вите Саквил-Вест.

Онлајн биоскоп МОЈ ОФ представиће од суботе и комедију са прослављеним глумцем Итаном Хоуком, Џулијет, остварење снимљено на основу истоименог романа Ника Хорнбија.

Данкан је опседнут некадашњом рок звездом Такером Kроуом. Његова опседнутост је толика да је Такер важнији од свих, па и од његове дугогодишње девојке Ени. Њихова схватања везе су потпуно различита јер, за разлику од Данкана, Ени жели децу и праву породицу.

Филм који је на Kанском филмском фестивалу освојио Гран-при, као и Фипресци награду жирија 120 откуцаја у минути, редитеља Робина Kампиља, такође ће се наћи у категорији филмова доступних на захтев на платформи онлајн биоксопа од суботе, 2. маја.

Заснована на личним искуствима сценаристе и режисера са групом активиста ACT UP (AIDS Coalition To Unleash Power) у Паризу деведесетих година овај страствен и пркосан француски филм о љубави, животу и пријатељству посвећен је ХИВ позитивним људима и њиховим пријатељима који су водили мирне протесте против фармацеутске индустрије и политичара.

Бесплатни филмови у овој недељи су мађарски добитник Златног медведа на Берлинском филмском фестивалу 2017. године На телу и души, филм који је номинован за награду Оскар за најбољи страни филм, као и комедија Друга страна наде прослављеног финског редитеља Акија Kаурисмакија о избеглици из Сирије која стиже у Хелсинки с намером да добије политички азил.

субота, 19. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи