Биковић за РТС: „Јужни ветар“ показује тамну страну наше реалности

„Јужни ветар“, најгледанија домаћа серија у овој години, жанровски и продукционо померила је стандарде, привукла различите генерације, а по епизодама бележила и двомилионску гледаност. Све епизоде „Јужног ветра“ доступне су на РТС Планети, која такође бележи рекорде гледаности. О феномену серије и последњој епизоди, за РТС говорио је глумац и један од продуцената – Милош Биковић.

Без обзира на жељу и напор, Петар Мараш не може да побегне од своје прошлости. Да ли ће ипак бити неког преокрета у последњој епизоди?

То ћете морати да гледате вечерас па да сазнате. Не бих смео да откривам те преокрете који су један од најважнијих момената којима креирамо динамику наше приче. Петар Мараш је јунак који је имао потенцијала да буде неко други. Та жеља за променом није довољно дубока. Када направите погрешан корак, када једном уђете у криминал и окрвавите руке, испаштате дуго, не само ви, већ цела ваша породица, цело окружење. Ви се промените па више не можете да развијате те способности тако брзо. Не можете да будете поштени, јер нисте развијали те способности као што су стрпљење, рад на себи дуготрајан и мукотрпан, дуготрајно суочавање са тешкоћама. То је оно што Петар Мараш нема и није способан за то. 

Серија је добила своје обожаваоце, о њој се дискутовало по друштвеним мрежама. Како ви објашњавате феномен Јужног ветра?

Мислим да је Јужни ветар нешто што показује тамну страну наше реалности, али креира шармантне ликове који се налазе у позицији притишњени својим одлукама и погрешним изборима и једном тамном страном система који их води ка тим погрешним одлукама. Зато мислим да је то привлачно због сјајних елемената филмске приче, глуме, режије, сценарија, али и актуелности. Оно што смо успели са овом серијом је да она излази у право време. 

Данас на Ускрс, али и претходних дана, размишљамо о животу који је на различите начине угрожен. Како се носити са различитим изазовима?

Да не схватите погрешно, ја заправо уживам у овој изолацији. Мени је ова врста одмора потребна посебно што знам да могу да се опустим јер ништа не пропуштам. Знам да је цео свет стао, наравно уз пуну свест да људи пате. Не могу да кажем да је ово идеално и да кажем да се овако нешто да понови, али сигурно ћу себи обезбедити у будућности овакве прекиде и када не буде ванредне ситуације. 

Где сте сада? У ком делу Србије?

(Смех) Тренутно се налазим у Раковици.

Не бих рекла да је тако. Не откривате то због обожавалаца.

Не откривам то. Не знам. Тако се боље осећам. Тако је, западна Србија. Таква је врста ландшафта иза мене.

Хвала много што сте говорили за РТС и са нестрпљењем чекамо последњу епизоду Јужног ветра.

Хвала вама. Христос воскресе и желим вам срећан празник и сваког добра, вама и гледаоцима.

Број коментара 28

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
10° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи