Рестаурирани "Давитељ против давитеља" премијерно на РТС-у

На Првом програму, РТС вечерас премијерно приказује рестаурирану верзију култног филма из 1984. године "Давитељ против давитеља", у режији Слободана Шијана, који са Небојшом Пајкићем потписује и сценарио.

У медијима је филм Давитељ против давитеља, окарактерисан као трилер комедија и као изузетно важан у каријери глумца Ташка Начића. 

Иако је у неколико извора окарактерисан као култни филм, на Гросмановом фестивалу филма у Љутомеру (Словенија), Шијан је, између осталог, изјавио да су му након овог филма нека „врата била затворена", уз оцену да је „отишао предалеко".

Радња се одвија у Београду, где се појављује још једна легенда криминала; давитељ, чије су жртве девојке које не воле каранфиле.

Полицијски инспектор Огњен Страхињић покушава да реши случај, али ситуацију додатно компликују млади певач Спиридон Kопицл, који је изгледа у телепатској вези са давитељем, и његова симпатија, новинарка Софија Мачкић, која целој причи даје нежељени публицитет...

Југословенска кинотека у сарадњи са "ВИП Мобајл" и "Центар филмом" рестаурирала је овај филм чија је премијера на РТС-у заказана за 21.05.

Улоге, поред Ташка Начића, тумаче и Никола Симић, Соња Савић, Рахела Ферари, Срђан Шапер...

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
9° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи