Џон Малкович: Не могу да поднесем сопствени глас

Чувени глумац Џон Малкович затворио је 48. Фест. Пред извођење перформанса „Музички критичар“, уручена му је награда Београдски победник за изузетан допринос филмској уметности.

Музичко-сценски перформанс Музички критичар осмислио је виолиниста Алексеј Игудесман.

Сакупио је окрутне критике написане у протеклих неколико векова, а Џон Малкович у улози злоћудног критичара износи низ увреда на рачун Моцарта, Бетовена, Шопена, Дебисија, Прокофјева.

„Овде је главна музика. Али ово дело може да буде занимљиво свима који се баве креативним радом. Када представите нешто што сте створили, филм, песму, плесну представу, слику, у јавној сфери све постаје подложно критици. То је посао критичара, и ја с тим немам проблем“, рекао је Малкович.

Џон Малкович се осврнуо и на своју каријеру. Позориште је остало његова велика љубав јер је ту стасао као глумац. Остварио је бројне бравуре у култним филмовима, а данас игра и у планетарно популарним серијама.

„Не сматрам да је критика нешто сурово. Покушавам, када оцењујем себе, да будем поштен и објективан, колико то могу. Спадам у ону групу глумаца који не воле себе да гледају. Ја не могу да поднесем сопствени глас“, додао је глумац.

Завеса на 48. Фесту спушта се вечерас. Бројни гости и избор филмова оправдали су очекивања публике и критике.

Комисија за заштиту споменика прихватила је иницијативу да једна улица у Београду понесе име оснивача Феста Милутина Чолића.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи