О ксенофобији кроз интимистичку причу – „Упркос магли“ премијерно на Фесту

На програму 48. Феста, вечерас се емитује филм „Џоџо ребит“, који је освојио Оскара за најбољи адаптирани сценарио. Синоћ је и премијерно приказан филм Горана Паскаљевића „Упркос магли“.

На програму је и Истинита прича о Келијевој банди Аустралијанца Џастина Курзела. Синоћ је публика Феста премијерно видела филм Горана Паскаљевића Упркос магли, сниман у Италији.

Филм прати брачни пар који прихвата дечака избеглицу и у њему налази утеху и замену за свог рано преминулог сина, наилазећи на отпор средине, па и породице.

Упркос магли преиспитује кључне друштвене проблеме данашњице.

„Ја сам желео да направим један интимистички филм, касније сам то ставио у један другачији оквир. Није то само прича о мигрантима, него управо о једној ксенофобији која се проширила и Европом и светом. Људи се све више окрећу против тих јадних људи који немају где“, рекао је Горан Паскаљевић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи