Бјелогрлић: Мале разлике су ме увек инспирисале и зато сам остао Југословен у души

У јавности је омражен због богатства стеченог на сумњив начин. Постаје прогоњен човек, присиљен на драстичне мере ради очувања своје компаније и породице. „Тајкун“ је нова серија која ускоро почиње да се емитује на РТС-у, а главну улогу тумачи Драган Бјелогрлић.

Нова ТВ серија Тајкун, са Драганом Бјелогрлићем у главној улози, стиже на мале екране. Заједнички пројекат продукцијске куће „Фајерфлај“ и „Телекома Србије“, потписује редитељ Мирослав Миша Терзић.

Кроз десет епизода, прати се драматичан и турбулентан живот моћног човека на врхунцу каријере у тренутку када и држава и непријатељи прете да униште његово пословно царство. 

Тајкун је трилер са криминалистичким заплетом у којем доминирају елементи породичне драме, а главна линија приче прати Владана (Драган Бјелогрлић) који је у јавности омражен због богатства стеченог на сумњив начин. Постаје прогоњен човек, присиљен на драстичне мере због очувања себе, своје компаније и породице.

Серија почиње са емитовањем 15. марта на Суперновој, а 16. марта, на РТС-у, од 20 часова 

„Мислим да се овде ради о једној драми са елементима трилера, о занимљивој серији коју је написао Ђорђе Милосављевић, који је писао много тога али мислим да је ово најбоље што је написао“, рекао је, гостујући у Београдској хроници, Драган Бјелогрлић и додао да је реч о нетипичној серији. 

„Надам се да ће овај тајкун бити једини тајкун који ће гледаоци у Србији волети“, додао је Бјелогрлић. 

Серија, чија је прва епизода промовисана на Фесту, окупила је врхунску екипу креативаца из Србије и региона.

Директор фотографије је Радан Поповић, који је специјално због овог пројекта дошао из Лос Анђелеса.

Регионална екипа 

Уз Драгана Бјелогрлића, у глумачкој постави налазе се Бане Трифуновић, Марко Баћовић, Хана Селимовић, као и младе глумачке наде Вук Јовановић, Невен Бујић, Вања Ненадић и Милош Петровић Тројпец. Уз Тихану Лазовић, ту су још две гостујуће регионалне звезде: Јанко Воларић Поповић и Тони Михајловски.

„Хедлајн ове серије је - Моћ је недељива! То и јесте истина. Неко кад дође до моћи, тешко да би је поделио са другима. Мислим да би могао да буде и – Моћ има своју цену. Та човекова жеља да буде богат а онда и моћан, је очигледно једна од највећих замки у које човек може да упадне“, објаснио је Бјелогрлић.

„Сама чињеница да је довољно да серију назовете  – Тајкун, и да она пробуди толико интересовања и полемика, а можда људи очекују и да виде још нешто о чему ова серија не говори, већ говори да је то дуго година наша свакодневица и да ми просто живимо у време тајкуна“, додао је глумац. 

Коментаришући регионални карактер серије, у смислу кадрова, Бјелогрлић каже да се није надао да ће га „у 2020. години новинари питати о томе како се регионално сарађује, већ да ће то бити потпуно нормално“.

„Међутим, тако је како је. Још увек се ми уметници трудимо да правимо и да сарађујемо заједно, нема ту никаквог политичког разлога ни тржишног. Просто, мени бар, је увек занимљиво да радим са људима из других средина. Више пута сам то рекао – Југославију су разориле мале разлике, а мале резлике су нешто што је мени била инспирација и зато сам ја остао Југословен у души“, рекао је искрено Драган Бјелогрлић. 

Тома Здравковић

Бјелогрлић је ангажован на још једном пројекту, а реч је о филму и серији о певачу Томи Здравковићу. Идеја за то остварење је потекла од певача и композитора Жељка Јоксимовића.

„Ми немамо биографске филмове, или их имамо јако мало. Посебно не о сјајним, великим уметницима, малим-великим људима. Ја сам знао за рад Томе Здравковића и његове песме волим, и данас их наручујем у кафани, али када се упознао са његовим животом, схватио сам да то није само прича о Томи Здравковићу, већ прича о једном времену којег више нема“, каже Бјелогрлић и додаје да је имао прилику да Тому и упозна.

Винча

Глумац, редитељ и сценариста је најавио још један филм у чијем средишту је, као тема – Винча. 

„То се дешава 1958. године, када је група наших научника у Винчи, тада једном од пет врхунских нуклеарних института у свету, радећи на тајном пројекту Атомска бомба, се озрачило. Били су фактички осуђени на смрт. Пребачени су у болницу Кири у Паризу - експерименталну болницу за експерименталне болести, јер то је болест коју тада нико није знао. Чувени професор Мате је направио прву трансплантацију коштане сржи, од њих петоро је спасао њих четворо. Цела прича је о томе да је петоро Француза тада донирало коштану срж, не знајући да ли ће да преживи“, објаснио је укратко Бјелогрлић укратко причу која прати филм о истраживачима из Винче.

Број коментара 11

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи