За „Оца“ у Берлину – две награде, Голубовићу најдраже признање публике

Остварење Срдана Голубовића „Отац“, на 70. Берлиналу овенчано је са две награде – филм је освојио награду публике у програму „Панорама“ и признање екуменског жирија.

Награда екуменског жирија је независно признање које додељују чланови делегирани испред Светског католичког удружења за комуникације. Отац је добио и награду публике у оквиру програма „Панорама“.

Голубовићев филм је, иначе, 28. фебруара отворио Фест у Београду.

Поводом две добијене награде у Немачкој, редитељ и сценариста филма Отац, изјавио је за интернет портал РТС-а да је награда у програму „Панорама“ врло посебна, најпре због велике гледаности, али да је и награда екуменског жирија значајна.

„Награда публике је најзначајнија, то је највећа награда која у том програму може да се добије“, рекао је Голубовић

Награда публике додељује се 22. пут. Гледаоци у оквиру програма „Панорама“ оцењују филмове и остварење са највишом просечном оценом добија престижну награду.

Поводом београдске премијере филма на Фесту, Голубовић искрено каже да му је у пуној сали било лепо. 

„Имао сам трему. Једно је када са филмом путујеш по свету а друго је кад си у својој кући. Била је пуна сала и имам утисак да је публика добро реаговала када је погледала филм“, прича редитељ. 

Филм Отац говори о човеку коме су деца одузета услед његовог сиромаштва. Прати причу губитника, отпадника и пониженог човека који на путу пешке, од села на југу Србије до престонице, из протеста и достојанства, али и жеље и очаја, постаје херој.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи