Још се не зна ко је коме умакао – Том и Џери славе 80. рођендан

Не постоји познатији двојац у „игри мачке и миша“ у свету забаве од Тома и Џерија. Ове године, култни цртани филм пуни 80 година.

Године 1940. емитована је прва епизода серије краткометражних цртаних филмова о мачки и мишу, а 1941. године, у епизоди Поноћна ужина, представљени су по именима – Том и Џери. 

Данас светски познатог мачка Тома и миша Џерија, креирали су Вилијам Хана и Џозеф Барбера.

Цртани филм убрзо је доживео велику популарност међу децом.

До 1958. године, Том и Џери су се појавили у 114 кратких филмова и добили су седам Оскара.

Заплети у скоро свакој епизоди усредсређени су на бројне покушаје Тома да ухвати Џерија, уз помоћ арсенала који укључује секире, чекиће, ватрено оружје, петарде, експлозив, замке и отрове...

Догодило се, међутим, да у неким епизодана овај пар показује несебичност и обострану забринутост, оставивши своје ривалство уз преокрет ка заједничком циљу. 

Једна епизода на пример, приказује бебу која бежи од несмотрене дадиље, због чега је Том и Џери јуре како би је спасили.

Такође, упркос бескрајним узајамним нападима, Том и Џери су спасили животе један другоме, сваки пут када су заиста били у опасности.

Ове године се премијера филма о Тому и Џерију очекује 23. децембра, а 80. годишњица је обележена  и тиме што је у част популарног двојца, искован посебан сребрни новчић.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи