Пародија о геј Исусу „Прво искушење Христово“ разбеснела Бразилце

Суд у Бразилу наложио је да филм који приказује Исуса као хомосексуалца буде избачен из понуде стриминг сервиса „Нетфликс“.

Остварење Прво искушење Христово изазвало је оштру реакцију верника у Бразилу. Два милиона људи потписало је петицију за уклањање филма, а седиште продуцентске компаније нападнуто је молотовљевим коктелима.

„Слобода изражавања није апсолутна“, навео је, између осталог, суд у образложењу одлуке, преноси Би-Би-Си.

Пародију о Исусу Христу, емитовану као божићни специјал, направила је бразилска група комичара „Порта дос Фундос“.

Многи хришћани у Бразилу били су увређени представљањем Исуса Христа, који у једном тренутку доводи дечка кући да га упозна са својом породицом.

Гнев је био толики да је канцеларија продукционе компаније нападнута молотовљевим коктелима на Бадње вече.

Иако је наредио скидање са програма, судија Бенедикто Абикај рекао је да је одлука привремена док се о читавој ствари не изјасни виши суд.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи