Јануар у Кинотеци у знаку Федерика Фелинија

Поводом сто година од рођења Федерика Фелинија јануарски програм Југословенске кинотеке обележиће ретроспектива једног од највећих редитеља и сценариста свих времена.

Поводом сто година од рођења Федерика Фелинија (1920 -1993) aуторa чија дела живе и данас, редитеља који је називан краљем филма и описиван као вечити дечак који је у свету филма препознао просторе апсолутне илузије, Југословенска кинотека обележиће ретроспективом његових филмова.

Од 13. до 26. јануара приказиваће се широк избор из Фелинијевог опуса, чак 17 остварења од којих ће многа бити и репризирана.

Ретроспективу отвара први Фелинијев филм Светлости варијетеа (1950), а уз неизоставни Сећам се - Амаркорд  (1973), ту су и Улица (1954),  Кабиријине ноћи  (1957), Сладак живот  (1960),  Осам и по (1963), Фелинијев Казанова (1976)...

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи