Филмови за празнике на РТС-у: од „Јужног ветра“ до Чарлија Чаплина

Филмови су многима омиљени део Новогодишњег програма. Због тога избор није нимало лак. У ударним терминима гледаоце очекују домаћи филмови и комедије, а популарни „Новогодишњи маратон“ враћа на мале екране „Жандарма из Сен Тропеа“ и Чарлија Чаплина, открива Никола Попевић, уредник Филмског програма РТС-а.

„Ми као Филмски програм имамо толику доминацију у односу на друге телевизије да се осећамо усамљено у самом врху. И то не само рејтиншки него и по опсегу онога што приказујемо, филмова који немају где другде да се виде. Конкретно документарни ауторски филмови – на целокупној српској медијској сцени нема канала, осим РТС-а 2, где се то може видети“, рекао је, гостујући у Београдској хроници, Никола Попевић, уредник Филмског програма РТС-а.

 

Новогодишњи програм је у Србији више Празнични програм који почне пред дочек Нове године, а заврши се после Српске нове године.

„То је врхунац креирања програма, те ове године имамо понуду коју је тешко пребацити у наредним годинама“, објашњава Попевић и признаје да је прихватио критику и променио критеријум избора остварења.

„Рекли су ми да је програм можда сувише окренут ка мушкој публици, да уме да буде претерано агресиван, нападан. Тако да у овом Новогодишњем програму преовлађују домаћи филмови и комедије“, истакао је Попевић.

Према његовим речима, српска кинематографија је имала својих врхунаца у протекле две године.

„Ове године пресек управо тих врхунаца налази се на једном месту – на РТС-у 1. То су филмови у ударним терминима 1, 2. и 3. јануара – Јужни ветар, Такси блуз и Балканска међа“, открива Попевић.

Филм изненађења

У оквиру Новогодишњег филмског програма посебна посластица биће филм изненађења. То ће бити најпродаванији српски филм у свету.

„Бољим познаваоцима домаће кинематографије смо већ открили који филм је у питању“, каже загонетно уредник Филмског програма РТС-а.

У традиционалном и веома вољеном Новогодишњем маратону биће доста смеха: „Имаћемо свих шест филмова Жандарма у Сен Тропеу ремастерованих који ће бити пушетни у низу“.

Од 1. до 3. јануара на програму ће бити 17 филмова Чарлија Чаплина. Љубитељи седме уметности могу да очекују и руску комедију Милијардер, љубавну комедију Видимо се ускоро са Харвијем Кајтелом у главној улози...

Јужни ветар, који ће бити приказан на Првом програму, не треба посебно најављивати, али ускоро ће бити и наставак у виду серије, али више о томе када прође Новогодишњи програм“, рекао је Попевић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи