Светски дан кратког филма на најкраћи дан у години

Филмска манифестација „Најкраћи дан“ одржава се шести пут у Дворани културног центра Београда. У питању је Светски дан кратког филма, који се обележава 21. децембра.

Због симболике најкраћег дана у години, 21. децембар проглашен је за Светски дан краткометражног филма и зато се обележава широм планете с циљем да афирмише ову форму седме уметности. 

„Ми тежимо томе да свако за себе од публике може да нађе нешто што га занима. У селекцији Европске филмске академије има заиста краткометражних филмова који су рађени са продукцијом светског нивоа“, оценила је координаторка пројекта Милена Шмигић.

Уз најбоље европске краткометражне филмове, од ове године покренут је и Студентски такмичарски програм, који уз традиционалну аматерску селекцију привлачи бројне младе ауторе.

„Ово је први филм који сам икада снимила, мене филм већ дуго занима, још увек сам у средњој школи, али размишљам да је то каријера којом ћу можда да се бавим“, каже млада редитељка Сташа Миленковић. 

„Апсолутно је савршено, у центру Београда, ево већ видим да има много људи, савршено је место да прикажем своје дело и да видим шта остали млади режисери и не само млади, данас нуде и јако сам узбуђен“, открива аутор Огњен Тадић.

Искористи најкраћи дан, слоган је филмског маратона који је почео с првим мраком, а завршава се поноћним пројекцијама.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи