Завршено снимање филма „По тамбури“

Дугометражни играни филм „По тамбури“, који је заједнички подухват продуцентских кућа из Хрватске, Словеније, Србије, Македоније и Црне Горе, улази у завршну фазу. Остварење хрватског редитеља Станислава Томића, од краја септембра снимано је у Вараждину, Винковцима, Карловцу, Иванић Граду, Загребу и Словенији.

Остварење Станислава Томића, чије приказивање ће почети у јесен 2020. године, јавља Хина, најављује се као комедија апсурда која прати бег тамбурашког састава „Авети равнице“, оптуженог за крађу Златног кулена, главне награде јубиларног 52. такичења тамбурашких састава.

По равницама Славоније беже од осталих тамбурашких састава, гостију ромске свадбе, месара, полиције и Бранка Уводића, који из хеликоптера прати потеру, а потера се завршава у зору, када телевизијски водитељ открива ко заиста стоји иза крађе Златног кулена.

У главним улогама су Момчило Оташевић, Тијана Печенчић и Стјепан Перић, а глуме и Никола Којо, Бранко Уводић, Хрвоје Баришић, Примож Петковшек, Дамир Мартиновић – Мрле, Нивес Иванковић, Христина Поповић, Миран Курспахић, Иванка Мазуркијевић.

Директор фотографије је Марио Марко Крце, сценографкиња Бранимира Катић, костимографкиња Тихана Микша, маскер Тина Јесенковић, мајстор тона Силвио Мојаш – Фриц и монтажер Томислав Павлиц.

Станислав Томић (1972) дипломирао је филмску и ТВ режију на Академији драмске уметности у Загребу.

Аутор је више од 40 документарних филмова, режирао је, између осталог, кратки играни филм Промашај и једносатни играни филм Отац, те неколико телевизијских серија, међу којима се истичу Добре намере.

Јосеф (2011) је био његов први дугометражни играни филм.

Реализацију филма По тамбури омогућила је продуцентска кућа „Каос“, као и копродукције „Круг филм“ (Македонија), „Супермаркет“ (Словенија), К12 (Србија) и "Cut Up" (Црна Гора).

Хрватски аудиовизуални центар подржао је остварење у свим фазама развоја од сценарија до пројекта и производње.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи