„Ратови звезда: Успон Скајвокера“ стигао пред српску публику

Девети део филмског серијала „Ратови звезда: Успон Скајвокера“, после премијере у Холивуду, премијерно је приказан и код нас. На редовном биоскопском репертоару филм ће у Србији бити од данас, два дана пре приказивања у биоскопима у Сједињеним Америчким Државама.

Упркос томе што је творац Ратова звезда Џорџ Лукас 1977. године, када је премијерно приказан први филм, био уверен да ће доживети неуспех, овај серијал је постао феномен поп културе. Свој универзум је проширио на књиге, компјутерске игре, серије и друге области.

Ипак, судећи по најави, ово је крај саге о Скајвокерима. 

„Ако као дете будете гледали овај филм за 100 или 500 година, видећете причу која се неизбежно закључује узбуђењем, емоцијама, шоком и задовољством“, каже редитељ Џеј Џеј Абрамс.

Широм света, љубитељи ове приче снимали су своје верзије Ратова звезда

У домаћој кинематографији то је урадио Стеван Филиповић. Публика је имала прилику премијерно да види и његово остварење. 

„Филм се зове Ратови звезда: Тачка разлаза (Star Wars: Breaking Point). То је она ноћ када Кајло Рен, односно Бен Соло, устане против свог учитеља, ујака и ментора Лука Скајвокера, побије силне џедаје и направи неку врсту револуције – крене на тамну страну. Онда сам хтео да видим шта се дешава са неким малим људима, непознатим џедајима у таквој ноћи“, објашњава Филиповић.

Глумац Славен Дошло истиче да је привилегија играти у жанровском филму: „Код нас се углавном раде врло сличне, уобичајене реалистичне приче“. 

У водећим улогама деветог дела серијала Ратова звезда су Марк Хамил, Дејзи Ридли, Оскар Ајзак, Џон Бојега. Љубитеље ове приче веома је обрадовало што на платну имају прилику да виде и Кери Фишер која је преминула пре три године, а била је чувена по улози принцезе Леје.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 26. октобар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи