Вечерас нам у домове стижу Павићеви „Јунаци нашег доба“

Прва епизода серије „Јунаци нашег доба“ по сценарију Синише Павића, у продукцији „Телекома Србије“ и извршној продукцији „Кошутњак филма“, почиње на Првом програму РТС-а, одмах после Дневника. Редитељи те социјалне комедије али и драме су Михајло Вукобратовић и Иван Стефановић.

Павићеви јунаци нашег доба, у ствари смо сви ми. Обични људи са свакодневним проблемима. Ко је најбољи пример јунака нашег доба, просудиће публика, а сценариста каже – то су сви гледаоци.

„Наслов је двосмислен. Ми знамо да се јунацима називају они ликови у неком делу који нису баш репрезентативни и позитивни. А ово доба није наклоњено јунацима“, наглашава стенариста серије, Синиша Павић.

У средишту приче је судбина породице Чичановић. Главног јунака игра Игор Ђорђевић.

„Мој лик, Чичановић, баш је представник те средње класе, једне врсте која је у изумирању одавно и која је незаштићена потпуно, и као један моралан и скроман човек наравно да не успева баш да се избори са свим проблемима које носи данашње време“, објашњава Ђорђевић.

Главна јунакиња, Маја, у Чичановићу је видела свог витеза.

„Много жена ће се препознати у Маји. Маја је једна савремена јака жена која се бори за своју породицу, за своју децу. Бори се да буде мужу подршка. Видећемо колико успева у томе. Бори се у заједничком животу са свекром. Живот у заједници је увек специфичан“, напомиње глумица Мина Лазаревић, којој је поверена улога Маје.

Готово 120 глумаца гледаћете у 21 епизоди, а серија ће се емитовати сваког дана осим недеље, од 20 часова на Првом програму РТС-а.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 26. октобар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи