У нову годину уђите уз РТС и наше шампионе

Сви ви који током новогодишње ноћи будете уз РТС, ући ћете у нову 2020. у најбољем друштву – друштву шампиона. То су они којима се поноси наша земља, а ми смо поносни на „Радио Београд“, који ове године слави 95 година.

Иза овог паравана снима се најгледанији новогодишњи програм у Србији. И ми смо се мало ушуњали да видимо како то све изгледа.

Сви насмејани, весели, дотерани иако снимања трају данима, а често се протегну и дубоко у ноћ. Диригентска палица у рукама уреднице забавног програма, а ту је и директор.

„Са нама ће бити људи који су учинили нека добра дела за друге, наши шампиони хуманости, шампиони знања, наши млади математичари и информатичари, најбољи војници Србије, спортисти, освајачи златних медаља и пилоти из 1999. године који су летели нашим небом пре 20 година“, открива Оливера Ковачевић, главна и одговорна уредница Забавног програма РТС-а.

Иако нам се чини да нема шта не зна, Жарко, трагач из Потере, ипак открива своје слабе тачке.

„Прво домаће серије, па онда неких десет празних места, па онда дође кулинарство, то је оно што ми слабо иде“, каже Жарко Стевановић.

Ту су и паметне младе главе којима математика није баук.

„Баш ове године сам након дугогодишњег рада у центру за таленте крунисао сав тај рад златном медаљом коју сам освојио на такмичарском делу фестивала науке у Турској“, истиче математички шампион Димитрије Рајчић.

У Студију 8 РТС-а и шампион хуманости који више борави на Косову и Метохији него у родној Француској.

„Нисам баш сигуран да сам ја шампион, али окружен сам шампионима, добра је атмосфера и осећам се почаствованим што сам део тог друштва“, наводи француски хуманитарац и шампион хуманости Арно Гујон.

А ово је сто шампиона нашег неба.

„Земља Србија је лепа, велика, богата, има много паметних и интелигентних људи и надам се да ће то све допринети да имамо још више шампиона“, каже пилот и пуковник у пензији Драган Миленковић.

Снимање новогодишњег програма окупило је најпознатије уметнике, глумце, певаче, балетске играче, чланове културно-уметничких друштава, музичаре као и позната лица наше куће. Добра позивница да 31. децембра од 21 сат будете уз РТС.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 26. октобар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи