Данас „Фест на бис“ са најтраженијим остварењима

Чак 116 филмова је приказано на синоћ завршеном 46. Фесту, а неке од најтраженијих публика ће моћи да погледа и данас у оквиру програма „Постфестум“.

У Центру „Сава“ биће приказани филмови Лице пољске редитеље Малгоржате Шумовске, која је на недавно завршеном Берлиналу освојила Сребрног медведа – Велику награду жирија, Фантомска нит Пола Томаса Андерсона и Према истинитој причи Романа Поланског.

На репертоару Дома омладине биће Филмске звезде не умиру у Ливерпулу Пола Мекгијана, са Анет Бенинг и Џејми Белом у главним улогама, Ниоткуда Фатиха Акина који је освојио награду Златни глобус и награду за најбољу глумицу у Кану, и Животиње Грега Зглинског, приказаног у Главном такмичарском програму Феста.

У Дворани културног центра биће приказан филм Паола Ђеновезеа Право место, нови филм култне редитељке Клер Дени Нека светлост уђе са Жилијет Бинош и Жераром Депардјеом у главним улогама и добитник Златне палме Сквер Рубена Естлунда.

У Фонтани публику очекује нови филм Мишела Азанависијуса Силовити, који приказује део живота чувеног Жан Лик Годара, Двоструки љубавник Франсоа Озона, Довлатов у режији Алексеја Германа млађег, добитник Сребрног медведа за изузетан уметнички допринос на овогодишњем Берлиналу и Облик воде Гиљерма дел Тора, који је освојио четири Оскара.

У Југословенској кинотеци биће приказан филм Луке Гвадањина Скривена љубав, Ева Беноа Жакоа, Три билборда испред Ебинга у Мисурију Мартина Мекдоне, који је отворио овогодишњи Фест.

Публика ће у Музеју југословенске кинотеке моћи да погледа документарни филм Прича о Керију Гранту, Јупитеров месец мађарског редитеља Корнела Мундруца и Трагом костију пољске редитељке Агњешке Холанд.

У ЦЗК „Влада Дивљан“ заказане су пројекције анимираног филма Невероватна прича џиновске крушке, комедије Заборави на Ника редитељке Маргарет фон Трот, Лето 1993 шпанске редитељке Карле Симон, Право место Паола Ђеновезеа, италијански филм браће Тавиани Лична ствар.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи