Прича о Јоко Оно и Џону Ленону ускоро на филмском платну

Продуцент Мајкл де Лука у сарадњи с Јоко Оно припрема драму о њеном односу с Џоном Леноном и њиховој љубавној причи. Сценарио пише Ентони Макартен, који је филмом „Теорија свега“ на велико платно пренео живот Стивена Хокинга.

Икона „Битлса“ Џон Ленон и јапанска уметница Јоко Оно упознали су се 1966. године на изложби у једној од лондонских галерија. Ленон се убрзо растао од своје супруге Синтије и у марту 1969. године на Гибралтару венчао се с Јоко која је постала центар његовог живота.

Име Јоко Оно остаће заувек везано за распад Битлса и почетак Ленонове соло каријере. Џон је 1970. године напустио „Битлсе“, а са Јоко је снимио три албума: John Lennon/Plastic, Ono Band и Imagine.

Били су провокативни заговорници мира и противници рата у Вијетнаму. Ленон је 1971. године за Ролингстон рекао како има одговорност да „произведе мир“.

Средином седамдесетих година 20. века су се растали, а након кратке паузе су поново постали нераздвојни, све до убиства Џона Ленона 1980. године у Њујорку. Јоко се и даље активно бави уметношћу и чувар је Ленонове музике и заоставштине.

Де Лука, који је познат по филмовима заснованим на истинитим причама, навео је у саопштењу да ће филм бити фокусиран на важне теме љубави, храбрости и активизма у САД и да им је намера да инспиришу данашњу омладину како би створили јасну визију света за који се треба борити.

Ентони Мекартен номинован је за Оскара за филм Теорија свега. Тај сценариста већ је био номинован за Оскара у категорији Најбољи филм за филмове Капетан Филипс, Формула успеха и Друштвена мрежа. Такође је продуцирао Педесет нијанси сиве и надолазећи наставак Педесет нијанси – Мрачније.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
9° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи