"PlayUK" у шест градова региона

Нови фестивал британског филма "PlayUK", који се одржава од 16. до 19. фебруара, окупиће биоскопску публику у Београду, Подгорици, Призрену, Сарајеву, Скопљу и Тирани на премијерама 10 играних и документарних филмова актуелне британске продукције.

Наставак култног остварења, Т2 Трејнспотинг Денија Бојла, документарни филм о утицају британске музике Човек из Мовакса, комедија о одрастању Вештине одрастања, снажна драма Уна, документарац о ширењу џихада у савременом свету Признање, комедија Путовање инспирисана великом прекретницом у британској и ирској историји, само су неки од интригантних наслова који ће публици широм региона омогућити да открије нове снаге британског филма.

Филмови, који ће бити приказани током четири дана у шест градова Западног Балкана, славе људску издржљивост и способност да се пронађу прави одговори и решења у тешким временима.

Фестивал се одржава уз подршку Амбасаде Велике Британије у Београду, а Београђани ће бити у прилици и да се активно укључе у припрему изложбе „Трејнспотинг: Па шта сте радили... ових 20 година?“ која ће бити постављена у фоајеу Дворане Културног центра Београда.

Назив изложбе је инспирисан репликом која отвара наставак Бојловог филма, при сусрету главних јунака који се у међувремену нису видели.

Изложба преиспитује феномен чувеног филма, као и његов утицај на публику у Србији, а организатори позивају љубитеље култног остварења да сниме себе мобилним телефоном како одговарају на питања где и са ким сте гледали први Трејнспотинг, шта за вас значи тај филм и шта сте радили ових 20 година.

На основу избора Маје Медић и Стефана Арсенијевића, најзанимљивији видео-клипови биће приказани на изложби, а њихови аутори ће бити гости на отварању Фестивала новог британског филма "PlayUK" и премијери филма Т2 Трејнспотинг у Дворани Културног центра Београда.

Изложбу организују Британски савет и Културни центар Београда, а садржаће оригиналне фотографије из оба филма, као и меморабилије везане за филм. Улазнице за "PlayUK" биће у продаји од 6. фебруара на благајни Културног центра Београда, по цени од 300 динара.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
10° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи