Серија о Чавезу забрањена у Венецуели

Венецуела је забранила серију „Ел команданте“ о Угу Чавезу, оцењујући да „подрива сећање“ на покојног лидера земље, саопштиле су власти у Каракасу.

У Колумбији, где је серија снимана, почело је недавно емитовање серије од 60 епизода. У уторак је било планирано да почне емитовање у неколико земаља Јужне Америке и у САД, где живи латино-америчка заједница.

Међутим, Венецуела је одлучила да забрани емитовање серије јер се „у земљи не говори ништа лоше од Чавезу“.

Председник Венецуеле Николас Мадуро недавно је оценио да серија представља „гомилу ђубрета“, док су власти најавиле да су у току два филмска пројекта о Чавезу, дугометражни филм и телевизијска серија.

Актуелна серија је настала од идеје једног од Чавезових оштрих критичара, а продуцент је кућа „Сони“.

Чавез (1954–2013) је у земљи обожаван као јунак који брани сиромашне, гради демократију и супротставља се САД, док су га на Западу критиковали да је диктатор који затвара противнике, подржава терористе и пушта сопствени народ да гладује.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
10° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи