Мадуро: Серија о Угу Чавезу је „империјалистичко ђубре“

Живот Уга Чавеза, бившег председника Венецуеле и миљеника сиромашних, биће приказан у ТВ серији "El Comandante", која у јавности већ изазива бурне реакције.

Настала по идеји једног од Чавезових оштрих критичара, у продукцији „Сони пикчерс телевижн“ (Sony Pictures Television), серија од 60 епизода на шпанском језику почиње да се емитује ове недеље у Латинској Америци.

Настала у копродукцији Венецуеле и Колумбије, серија ће се бавити животом Чавеза, од рођења у сиромашном руралном делу Венецуеле, преко успона каријере и доласка на власт, па све до смрти од рака 2013. године.

Бивши министар трговине Мојсес Наим рекао је да је на идеју дошао када је схватио да својим пријатељима у Америци годинама покушава да објасни невероватно јак Чавезов утицај на Венецуеланце.

Многи од Чавезових успеха и неуспеха током 14 година на власти су већ познати, а Наим ће покушати да открије и другу страну једног од најхаризматичнијих лидера модерног доба.

Незадовољни начином на који је приказан Чавес, многи су осудили серију.

Председник Венецуеле Николас Мадуро назвао је серију „империјалистичким ђубретом“, док је Чавезова бивша жена рекла да ће тужити „Сони“.

Лидер владајуће Социјалистичке партије Диосдадо Кабело рекао је да је одлука да колумбијски глумац Андрес Пера игра Чавеза део завере десничара, који настоје да укаљају углед бившег председника. Поменути глумац је познат по улози нарко дилера Пабла Ескобара.

„Нападали су га и када је био жив, а нападају га и сада, када физички није са нама“, рекао је Кабело прошле недеље, позивајући све Чавезове присталице да на зграде и у канцеларије поставе плакате са натписом: „Овде о Чавезу не говоримо лоше“.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи