Филм „Ла-ла ленд" најавио 45. Фест

Мјузикл „Ла-ла ленд“ Демијана Чазела, који је освојио седам Златних глобуса и има 14 номинација за Оскара, приказан је синоћ у биоскопу „Синеплекс“ у ТЦ „Ушће“ и на најбољи начин најавио богат програм 45. Феста, који почиње за месец дана.

Филм „Ла-ла ленд" најавио 45. Фест Филм „Ла-ла ленд" најавио 45. Фест

Уметнички директор Феста Југослав Пантелић рекао је уочи пројекције да је Србија једна од три територије где се филм Ла-ла ленд још не приказује, те да су одлучили да га ипак не чувају за Фест, већ омогуће публици на специјалној пројекцији да га погледа пре саме премијере на фестивалу.

Пантелић је публици у „Синеплексу“ открио још неке наслове који ће се наћи на програму Феста - Manchester by the Sea Кенета Лонергана, Moonlight Берија Џенкинса, Hell of High Water Дејвида Мекензија, Land of Mind Мартина Зандвлита, Она (Elle) Пола Верховена, који се такође налазе на листи номинованих за награду Америчке филмске академије.

Ла-ла ленд младог америчког редитеља Демијана Чазела, познатог публици по остварењу “Whiplash”, премијерно приказаног на Фесту пре две године, својим стилом враћа гледаоце у Златно доба Холивуда, уз маестралне Рајана Гослинга и Ему Стоун у главним улогама.

Филм говори о џез пијанисти (Рајан Гослинг) који се у Лос Анђелесу, срцу заводљивог и немилосрдног шоу-бизниса, заљубљује у неуспешну младу глумицу (Ема Стоун).

Чазел уводи низ узбудљивих савремених мотива путем којих љубавну причу посматра кроз призму амбиције и професионалног успеха или неуспеха.

Ла-ла ленд је на додели Златних глобуса награђен за најбољи филм, најуспешнији сценарио, за најбољег редитеља, глумце и оригиналну филмску музику.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи