„Т2 Трејнспотинг“ отвара Фестивал новог британског филма

Британски савет и Културни центар Београда позивају публику на јединствени међународни фестивал британског филма – "PlayUK“.

Од 16. до 19. фебруара, публика ће у шест градова Западног Балкана моћи да погледа десет филмских премијера најбољих савремених играних и документарних филмова британских аутора који су привукли велику пажњу на неким од најважнијих светских филмских фестивала.

Фестивал отвара Т2 Трејнспотинг, који поново окупља оригиналну поставу једног од најутицајнијих филмова 1990-их година.

Формат фестивала

Због јаког утицаја који има на наш свакодневни живот, као и на наш хумор и начин говора, британски филм је већ деценијама јединствени феномен у савременој глобалној култури. Такав феномен заслужује и посебан формат, сматрају организатори.

Британски савет зато организује "PlayUK" истовремено у шест градова Западног Балкана да би публика у Београду, Подгорици, Призрену, Сарајеву, Скопљу и Тирани у исто време могла да подели уживање и утиске о интригантним филмовима најновије британске продукције.

Програмски фокус

"PlayUK" је тематски вишеслојан програм. У свету динамичних промена у коме политика утиче на односе широм планете, циљ фестивала је да прикаже филмове који славе људску издржљивост и способност да се пронађу прави одговори и решења у тешким временима.

Организатори желе такође да укажу и на веома јак утицај који британска музика има у региону. Због тога ће на фестивалу бити приказани и филмови о музици, британским музичким бендовима, њиховој заоставштини, као и утицају на наше савремено друштво.

Фестивал се организује уз подршку Британске амбасаде у Београду.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи