Филмови „Она“ и „Франц“ добили највише номинација за „Цезара“

Остварење Пола Верховена „Она“ и филм Франсоа Озона „Франц“ освојили су највише номинација за француску филмску награду „Цезар“. Номинације су објављене дан након што се чувени редитељ Роман Полански повукао са места домаћина свечане доделе.

Филмови „Она“ и „Франц“ добили највише номинација за „Цезара“ Филмови „Она“ и „Франц“ добили највише номинација за „Цезара“

Шансу да освоје по 11 француских Оскара, међу којима су признања за најбољи филм и најбољу режију, добила су остварења Она (Ella) и Франц.

Изабел Ипер која глуми у филму Она добила је и номинацију у категорији најбоље глумице за престижног Оскара. Француска глумица, којој је улога у филму Пола Верховена недавно донела Златни глобус, фаворит је и за „Цезара“ чија ће свечана додела бити одржана 24. фебруара у Паризу.

Фаворит за најбољег глумца је Гаспар Ијел за ролу у филму Juste la fin du monde канадског редитеља Гзавијеа Долана.

У категорији најбољег страног филма номиновани су између осталих Тони Ердман Немице Маре Аде и La fille inconnue (Непозната девојка) белгијских редитеља, браће Жан-Пјера и Лика Дардена.

Француско-пољски синеаста, 83-годишњи Роман Полански одустао је у уторак од намере да буде домаћин доделе филмске награде „Цезар“, после протеста француске министарке за права жена и удружења феминисткиња због оптужби да је, пре више деценија, у САД силовао малолетницу.

Редитеља култних остварења Теса, Пијаниста и Розмарина беба, добитника бројних награда широм света, и даље гони америчко правосуђе због оптужби да је наводно силовао малолетницу 1977. године.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи