Премијера „Повратка“ 21. фебруара у Центру „Сава“

Дебитантско остварење сценаристе и редитеља Предрага Јакшића „Повратак“, премијерно ће бити приказано 21. фебруара у Центру „Сава“, најавио је данас продуцент. Реч је о последњем филму који је снимио Милорад Мандић Манда и о првом филму Дубравке Мијатовић од 2003. године.

Филм Повратак је својеврсна психолошка студија, испричана у жанру трилера. Повратник након 40 година долази у родни крај, у којем више нема никог свог.

За њим из Америке долазе његови пријатељи не би ли га вратили назад, а мало село у Војводини постаје живо као никада дотад.

Уз осећај кривице јер је у Србији оставио и изневерио оне који су га подигли, а у Америци није успео да заштити своју нову породицу. Јунак је, растргнут сумњом, неспособан да објективно сагледа стварне догађаје око себе и лакше прихвата невероватне него очигледне одговоре. Он притом не зна да ли је за њега повратак кући долазак у завичај или поновни одлазак из њега тамо где је и провео читав живот.

Главну улогу игра Лазар Роквуд, канадски глумац српског порекла, коме је ово 109. филм у каријери – а први у Србији и на српском језику.

Играју и Џон Севиџ, познат по улогама у остварењима Коса, Ловац на јелене, Маријанини љубавници, Кум 3, Танка црвена линија, Мајкл Паре (Ватрене улице), Ник Манкусо, Радивоје Раша Буквић (Умри мушки 5).

Продуцент Миодраг Јакшић истиче да је Повратак последњи филм који је снимио Милорад Мандић Манда и први филм Дубравке Мијатовић након 2003. године.

У глумачкој екипи су професорка глуме из Лондона Весна Станојевић, које се публика сећа из филма Последњи круг у Монци, затим рок музичар Бора Ђорђевић, Рада Ђуричин, Марко Аџић, Марија Марка Хлебјан, Горјана Јањић и други.

Оригиналну музику за филм урадио је Саша Милошевић Маре, а изводе је група „Вране камене“, Ивана Јордан и ансамбл „Банатски кицоши“.

Директор фотографије је Борис Шебез, монтажерка је Ана Сремац, костимографкиња Ивана Вукајловић Симић, а сценограф Владимир Кепић.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи