Виржин Ефира: Суштина рада на филму је да се глумац препусти редитељу

Белгијска глумица Виржин Ефира, која тумачи главну улогу у филму „У кревету са Викторијом“ редитељке Жустин Трије, одржала је синоћ радионицу за студенте и младе ауторе у оквиру 10. „Кустендорфа“.

Ефира је, одговарајући на питања студената, открила да је рад са Жустин Трије такав да та редитељка спречава да се глумци осете удобно и креира хаос на сету где су могуће свакакве незгоде, али све је у поверењу.

За Ефиру, суштина процеса рада на филму је у томе да се глумац потпуно препусти редитељу, да му се преда и да има поверења у њега/њу и из тог поверења је проистекао и комплексан лик Викторије.

Ефира је објаснила да је, за разлику од Викторије која је један мучан карактер, она потпуно другачија, много чвршћа и стабилнија, па се на почетку бојала да игра такву особу.

„Она комуницира, преговара, тражи на почетку праве речи, а онда права осећања и проналази их на крају. Викторија није све време снажна, није никакав архетипски лик. Она током филма има и много питања о томе да ли је добра мајка, али филм не даје одговоре“, рекла је Ефира.

Глумица је поменула да, захваљујући финансијама, у Француској могу да раде комедије које су мало личније природе и упитала је присутне у сали „Проклета“ авлија шта они мисле о филму, да ли је сувише француски и добила одговор да је филм забаван и духовит, али са веома комплексном јунакињом.

Ефира је рекла да кад год радите на неком карактеру, унесете мало себе – и да у лику Викторије има доста тога од редитељке Жустин.

На питање да ли је могуће да постоји заиста особа попут Викторије, Ефира каже да је очигледно да много тога у филму долази из реалног света. Иако су реакције попут Викторијих ретко могуће у стварности, у филму се, према њеним речима, приказује реална перцепција света, однос према људима, модерна усамљеност.

Иако је фикција, овај филм хвата права осећања, ставове, рекла је и додала да је редитељка Трије одлична у „хватању тренутка“, а све што глумци треба да ураде јесте да науче текст јер је сценарио врло детаљно написан, посебно када је лик Викторије у питању.

Иако неки доживљавају Викторију као хероину модерног доба, за Ефиру она није победник, нити њена прича одговара њеном снажном имену.

Ефира игра и у новом филму Пола Верхофена Ела, уз Изабел Ипер.

Глумица је истакла да је било велико задовољство сарађивати са тако изванредним редитељем, који преиспитује систем, друштво и то ради на тако субверзиван начин, додавши да није успео да сними филм Ела у САД, те се окренуо француско-белгијско-немачкој копродукцији.

„Он све измонтира у глави и мало говори. Има 78 година, а опет је тако млад“, оценила је Ефира.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи