Вукосављевић: Дрвенград – оаза културе и стваралаштва

Mинистар културе и информисања Владан Вукосављевић стигао је у Дрвенград, где ће вечерас бити свечано отворен 10. Међународни филмски и музички фестивал „Кустендорф“.

Вукосављевић: Дрвенград – оаза културе и стваралаштва Вукосављевић: Дрвенград – оаза културе и стваралаштва

Вукосављевић је у изјави медијима истакао да је немогуће правим речима изразити колики је значај „Кустендорфа“, каква је то прилика за младе ауторе који су у прилици да на том месту уче од најбољих, стичу искуства и да се налазе у посебном туристичком, природном и културном амбијенту.

„Мени је посебно импресивно што на овом простору нема никаквих реклама. Ово је као свет из бајке, изван света у коме ми обитавамо, једна права оаза културе и стваралаштва“, казао је министар.

Вукосављевић је рекао да му је драго да је Емир Кустурица великим личним напором, са својим сарадницима, успео да из године у годину повећа капацитете Дрвенграда.

„Овај фестивал је не само значајан за свет и регион, већ је на свесткој мапи све значајнији и ми заиста имамо пуно разлога да будемо поносни што се овај фестивал одиграва код нас“, нагласио је министар.

Рекао је да је његов „филмски укус“ супротан од холивудског „мејнстрима“.

„Волим различите правце у историји филма - од француског необарока и италијанског неореализма, филмове дубоког уметничког задржаја. Волим и комедије, волим Вудија Алена, али оно што не волим је Умри мушки, на пример“, казао је Вукосављевић.

Додао је да није био у прилици да види филмове који су на програму „Кустендорфа“ и да се радује што ће погледати остварење филипинског редитеља Лава Дијаза Жена која је отишла, за који је прошле године добио Златног лава на Венецијанском филмском фестивалу.

„Зато и јесмо на фестивалу, да видимо нове филмове“, рекао је Вукосављевић.

Такмичарски програм обухвата 22 остварења младих аутора из 19 земаља, док је „Ретроспектива великана“ посвећена сценаристи Гордану Михићу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи