Победник Мостре, редитељ Лав Дијаз, стигао у Дрвенград

Редитељ Лав Дијаз, победник прошлогодишњег Венецијанског филмског фестивала, управо је стигао на Мећавник као специјални гост 10. Међународног филмског и музичког фестивала „Кустендорф“, који почиње сутра.

Награђиваног редитеља дочекао је оснивач фестивала Емир Кустурица уз традиционалне српске обичаје, погачу, со и медовачу.

Кустурица је пожелео добродошлицу Лаву Дијазу изјавивши да је јако срећан што је управо он дошао на отварање фестивала који брани вредности чији је он један од предводника.

Кустурица је истакао да „Дијаз брани своју нацију, историју и вредности своје културе“, а филипински режисер је одговорио да је јако дирнут тим речима и да се нада да ће оправдати све изречено.

Међународни филмски и музички фестивал „Кустендорф“ свечано ће бити отворен сутра и трајаће до 19. јануара.

Поред Дијаза, гости „Кустендорфа“ биће и глумица Виржин Ефира, која ће представити филм У кревету са Викторијом, фински редитељ Анти Јокинен, као и редитељи Ђие Лиу и Џанг Јанг.

Трећег дана фестивала домаћу премијеру имаће Кустуричин филм На млечном путу.

У такмичарском програму биће приказана 22 филма домаћих и иностраних аутора, а „Ретроспектива великана“ биће посвећена српском сценаристи Гордану Михићу.

Јубиларно издање фестивала, чији је оснивач и уметнички директор Емир Кустурица, као и претходних година биће посвећено младим филмским ствараоцима и светски прослављеним ауторима.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи