После 10 година, крај серије „Село гори, а баба се чешља“

На Божић, 7. јануара у 20 часова, на Првом програму Радио-телевизије Србије биће емитована последња, 101. епизода култне телевизијске серије „Село гори, а баба се чешља“, аутора Радоша Бајића, која је за десет година приказивања остварила највећу, до тада незабележену гледаност и стекла статус својеврсног друштвеног феномена.

Емитовање серије Село гори, а баба се чешља, за чију продукцију је задужен "Contrast Studios", почело је 10. марта 2007. године приказивањем прве епизоде под насловом Багренче, која је остварила незапамћен рејтинг од 33,4 поена и шер преко 60 одсто од укупног телевизијског гледалишта.

У годинама које су долазиле, у пет продукционих циклуса, елегична и емотивна прича о људима из моравског микрокосмоса освојила је све просторе и све друштвене и социјалне категорије нашег друштва, како у Србији, тако и у земљама у окружењу, где је са највећим успехом приказивана, као и у нашој дијаспори, те тако постала својеврсни национални бренд, са највећим забележеним уделом у гледаности од 72,2 одсто.

И последњи, пети циклус, чије је емитовање на РТС-у почело у октобру прошле године, такође је остварио највећу гледаност, у просеку, у појединачном шеру и рејтингу и тако потврдио доминацију и превагу у односу на све друге ТВ серије које је емитовао РТС али и остали национални емитери.

Тако је, за десет година сукцесивне продукције, премијерног, али и репризног емитовања, чувена Баба, какав је надимак серији, увек била убедљиво најгледанија и иза себе редовно остављала готово све премијерне телевизијске програме.

Као највећи продукциони подухват националне телевизије последњих деценија, Село гори је снимано преко 800 снимајућих дана на локалитетима у Поморављу, Шумадији, али и у Војводини, Београду и целој централној Србији.

Посебна заслуга за деценију успешне продукције овог великог пројекта, поред сценаристе и редитеља Радоша Бајића, припада извршним продуцентима куће "Contrast Studios" Јелени Бајић-Јочић, Недељку Бајићу и Предрагу Јочићу, који је и директор фотографије, као и целокупној екипи филмских радника, коаутора и сарадника.

„Спокојан сам, испуњен миром и поносан. Ипак, болна ми је рана што десет година после завршавам Село гори без Гаге и Манде, али против Божје воље се не може. Овакав посао се уради само једном у животу. Хвала свима који су ми у томе помогли“, речи су Радоша Бајића, идејног творца, сценаристе, редитеља и главног глумца легендарне Бабе.

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи