Сутра премијера филма "Santa Maria della Salute"

Остварење сценаристе и редитеља Здравка Шотре "Santa Maria della Salute" ће бити премијерно приказано сутра у Центру „Сава“, а од 21. децембра ће се наћи на редовном биоскопском репертоару у више од 120 градова широм Србије, Црне Горе и Републике Српске.

Santa Maria della Salute оживљава узбудљиву, интригантну емотивну причу једног од највећих песника српске књижевности и 29 година млађе, лепе Ленке Дунђерски, ћерке богатог велепоседника Лазара Дунђерског, која је овековечена песмом Santa Maria della Salute.

Лик Ленке тумачи Тамара Алексић, док Лазу Костића игра Војин Ћетковић.

У филму игра више од 160 глумаца, између осталих Дејан Луткић, Слобода Мићаловић, Александар Ђурица, Небојша Дугалић, Јоаким Тасић, Нела Михаиловић, Срђан Тимаров, Миодраг Крстовић, Александар Берчек, Светлана Бојковић, Небојша Кундачина, Радоје Чупић, Милица Грујичић..

Директори фотографије су Веселко Крчмар и Дарко Станојев, музику је радио Војкан Борисављевић, костиме Иванка Крстовић, сценограф је Дејан Анђелковић, за маску је била задужена Дубравка Бусатлија, а мотажер је Петар Путниковић.

Филм је сниман од 1. августа до 4. новембра у Венецији, Сомбору, Вршцу, Новом Саду, Сремским Карловцима, Београду, Цетињу, Бару и у Котору, на више од 150 локација, а за потребе филма је направљено око 1.500 костима.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи