Комљенов филм на листи најбољих у 2016. години

Филм „Сви северни градови“ Данета Комљена нашао се на листи најбољих филмова из 2016. године, а који још увек нису имали дистрибуцију у биоскопима, објавио је веб магазин „Филм комент“.

Филм комент (Film Comment) објавио је листу од 20 најбољих филмова који су приказивани на фестивалима, али још увек нису ушли у редовну дистрибуцију. Међу одабранима нашло се и дебитанско остварење младог српског редитеља.

Филм Сви северни градови, како подсећа Филмски центар Србије, имао је светску премијеру у Локарну, а затим је приказан у Сарајеву и на другим светским филмским фештама као што су Филмски фестивал у Њујорку, Филмски фестивал у Котбусу и Међународни фестивал "Cine de Mar Del Plata".

Београдску премијеру је имао на недавно завршеном Фестивалу ауторског филма, а следеће године заказана је пројекција на Међународном филмском фестивалу у Ротердаму.

Осим тога што је режирао филм, Дане Комљен је сценариста и, уз Бобана Калуђера и Бориса Исаковића, тумачи једну од главних улога.

Сви северни градови се на листи сајта Филм комент налази на 15. месту, а друштво му, између осталих, праве румунска драма Срца са ожиљцима, коју је режирао Раду Жуде, такође приказана на ФАФ-у, и Сафари, нови филм чувеног аустријског редитеља Улриха Зајдла.

Продуцент Владимир Видић истиче да су Сви северни градови најбоље пласирани дебитантски филм у овом избору.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи