Почињу Француско-српски филмски сусрети

У оквиру 22. Фестивала ауторског филма, у Југословенској кинотеци, почињу Француско-српски филмски сусрети, који ће трајати до 3. децембра, најавио је Филмски центар Србије.

Током Француско-српских филмских сусрета биће организовани панели са различитим темама - промоција ауторског филма, копродукције, локације и пореске олакшице, дистрибуција.

Гостима из Француске биће представљена најновија српска продукција - дугометражни филмски пројекти у различитим фазама производње.

Очекује се долазак представника професионалних институција и удружења (Унифранс, ЦНЦ, АЦИД), филмских фестивала, продуцената, дистрибутера, агената и филмских критичара и новинара.

На тај начин, како је објашњено у саопштењу Филмског центра Србије, заинтересовани фаинансијери, продуценти или агенти могли би да се укључе у пројекте у ранијим фазама производње, док би фестивали и дистрибутери били упознати са пројектима који су у завршним фазама производње.

Идеја је такође да представници француских медија буду присутни и да могу да испрате филмски пројекат од најраније фазе.

У петак ће бити одржан панел посвећен промоцији ауторског филма и едукацији кроз филм.

На панелу ће посебно бити истакнут начин промоције ауторског филма кроз развој и едуковање публике уз учествовање и поделу узајамног искуства еминентних филмских фестивала, фондова и институција из Србије и Француске.

Биће речи и о културној медијацији, промоцији и едукацији кроз филм.

У панелу ће учествовати Агнес Нордман (Француски Институт из Париза), Фредерик Рамаде (АЦИД), Арно Думатин (Филмски фестивал Ла Рошел), Петар Митрић (Палићки филмски фестивал), Рајко Петровић (Слободна зона), Дејан Петровић (Интеракција међународни филмски камп), Андријана Стојковић (Филмкултура), Младен Вушуровић (Белдокс).

Модератор панела је Мила Турајлић.

Од 18 часова у Великој сали Југословенске Кинотеке, на програму је филм Јесен самураја са енглеским титлом, коме ће претходити обраћање ауторске екипе.

Француско-српски филмски сусрети се одржавају на иницијативу Француског института Србије, у организацији Фестивала ауторског филма и уз подршку Филмског центра Србије и Југословенске Кинотеке.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи