„Ратови звезда“ јуре ка првој милијарди!

Сила остаје јака са новим филмом „Ратова звезда“, који је на путу да заради (прву) милијарду долара од глобалне продаје карата, чиме ће постати филм који је тај ниво достигао најбрже у историји.

„Ратови звезда“ јуре ка првој милијарди! „Ратови звезда“ јуре ка првој милијарди!

Компанија „Волт Дизни“ у суботу је навела у саопштењу да је филм Ратови звезда: Буђење силе имао зараду од 890,3 милиона долара широм света до 25. децембра и да ће овог викенда достићи милијарду долара.

Компанија „Рентрак“, која се бави овим типом истраживања, претпоставља да ће филм „ударити“ милијарду најкасније данас, што је 12. дан од његовог првог приказивања.

Актуелни рекордер је филм Свет из доба Јуре, који је 13 дана од дана премијере достигао милијарду долара на благајнама раније ове године, речено је из „Рентрака“.

Нови Ратови звезда престигли су Свет из доба Јуре већ током првог викенда, са 529 милиона долара зараде на глобалном нивоу.

Из компаније „Волт Дизни“ је речено да су Ратови звезда зарадили 440,4 милиона долара у САД и Канади од продаје карата и 449,9 милиона долара на међународном нивоу, док ће се у Кини, другом по реду светском филмском тржишту, приказати деветог јануара.

„Дизни“ је купио славну франшизу од Џорџа Лукаса 2012. године за 4,05 милијарди долара, и планира нову трилогију филмова до 2019. године.

Франшиза ће такође бити укључена у „Дизнијеве“ тематске паркове у САД, са дроидима, свемирским бродовима и створењима из свемира које је Лукас креирао 1977. године и које се налазе далеко у галаксији.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи