Читај ми!

Почиње 10. Фестивал српског филма фантастике

Јубиларна 10. борба за Коскаре почиње у уторак. До 27. новембра, публику у СКЦ-у и Музеју Југословенске кинотеке очекује готово 50 пројекција остварења страве и ужаса, као и гости из иностранства.

Јубиларни 10. Фестивал српског филма фантастике биће одржан од 24. до 27. новембра у Студентском културном центру.

Гости фестивала биће италијански редитељ Ламберто Бава, аутор чувеног филмског серијала Демони, Серђо Стивалети, мајстор филмске маске, и Хасан Карацадаг, најпознатији турски редитељ хорор филмова.

Најбољи филмови ће и ове године бити награђени званичном фестивалском наградом Коскар, док ће најбољи филм на задату тему, ове године су то биле урбане легенде, бити награђен Пирамидом.

О наградама за најбоља остварења одлучиваће жири у саставу: Никола Ђуричко (задужен за домаћи програм), Хасан Карацадаг (међународни) и Предраг Личина (регионални програм).

Од пратећег програма организатори су издвојили две трибине, посвећене урбаним легендама и домаћем филму фантастике, као и ретроспективу посвећену 10-годишњици фестивала.

Посетиоци ће бити у прилици да виде интересантну и необичну изложбу костима Љубице Долашевић, као и изложбу скулптура аутора Арпада Сланцика.

За оне који воле спој нових технологија и фантастике, биће приређена интересантна изложба Три-де арт Војислава Вукадина, на којој ће бити представљени резултати нових достигнућа у свету три-де моделовања, за ову прилику прилагођена жанру и сензибилитету фестивала.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи