Читај ми!

Завршава се 11. филмски фестивал „Слободна зона“

Вечерас се завршава 11. издање „Слободне зоне“, које је одржано од 5. новембра паралелно у Београду, Новом Саду и Нишу. На последњој пројекцији у Дворани културног центра Београда биће приказан филм "Yallah! Underground" аутора Фарида Еслама, у копродукцији Чешке, Немачке, Велике Британије, Египта и Канаде.

Овај дугометражни документарац прати неке од најутицајнијих и најпрогресивнијих музичара и уметника арапске „андерграунд“ сцене.

У програму фестивала који су одабрали директор и селектор Рајко Петровић, селекторка Бранка Павловић и гост-селектор Оља Бећковић, учествовало је 25 ангажованих документарних и играних филмова из целог света.

Многе пројекције биле су распродате, па се може очекивати да буде премашена прошлогодишња посета од 23.000 гледалаца са купљеним картама.

Публика је после сваког филма давала бројчане оцене на анкетним листићима.

На основу тога, биће утврђен програм већ уобичајене турнеје Слободне зоне по Србији наредних месеци.

Судећи по посети, хитови 11. фестивала били су Такси Џафара Панахија (Иран), Мустанг Дениз Гамзе Ергувен (Турска, Француска), Дугме од седефа Патрисија Гузмана (Чиле), као и документарац Ејми редитеља Асифа Кападије (Велика Британија, САД), који је већ у биоскопској дистрибуцији.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи