„Без степеника“, путовање преко три континента

Филм Марка Новаковића „Без степеника“, снимљен у продукцији Радио-телевизије Србије, који је на летњим филмским фестивалима у Србији до сада освојио седам награда за глуму и режију, креће на пут по ревијалним фестивалима српског филма, које сваке године организује наша дијаспора, и који ће се одржати на три различита континента.

Сви фестивали на којима ће се приказивати филм Без степеника одржавају се у континуитету, због великог интересовања наше дијаспоре која жели да одржи контакт са Србијом кроз увид у најновија остварења српске кинематографије. Треба истаћи и да ове фестивале прати и локална публика земаља домаћина, које из године у годину има све више.

Филм ће прво отворити 13. „Фестивал домаћег филма“, који се одржава од 20. до 24. октобра 2015. у Лепосавићу, на Косову и Метохији. Пројекција је заказана за 20. октобар у Центру за културу „Сава Дечанац“, са почетком од 20 часова.

Након овог приказивања Без степеника одлази у Финску на 5. „Фестивал српског филма“ који се одржава у Хелсинкију од 23. до 25. октобра 2015, у организацији Српско-финског друштва и Амбасаде Републике Србије у Финској.

У периоду од 29. октобра до 15. новембра филм креће на приказивања у седам аустралијских градова у склопу одржавања 15. „Фестивала српског филма“ у Аустралији. Седам биоскопских пројекција филма Без степеника догодиће се у том периоду у престижним „Хоyтс“ биоскопима у следећим градовима: Сиднеју, Мелбурну, Канбери, Аделаиду, Бризбејну, Перту и Вулагонгу.

Филм потом путује и до Канаде на 8. „Фестивал српског филма“, који ће се одржати од 11. до 14. новембра ове године у Ванкуверу. Овај фестивал, који сваке године традиционално отвара Амбасадор Републике Србије у Канади, своје пројекције приказује у биоскопу "Vancuty Theatre".

Почетком децембра Без степеника одлази у Сједињене Америчке Државе на „Фестивал српског филма“ у Чикагу. Фестивал ће се одржати у периоду од 4. до 7. децембра, а филм ће бити приказан у елитној биоскопској дворани "Muvico Theatre".

Телевизијска премијера филма Без степеника заказана је на РТС-у за прву половину децембра 2015. године.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи