Читај ми!

Почиње „Гете фест“, погледајте 12 немачких филмова

Остварење „Феникс“ отвара вечерас у Дворани Културног центра Београда четврти фестивал савременог немачког филма „Гете фест“, под називом „Сећања и наде“.

Први фим на програму „Гете феста“ је Феникс редитеља Кристијана Пецолда, према мотивима романа Повратак из пепела Ибера Монтељеа, преноси Танјуг.

Поздравну реч на отварању упутиће др Матијас Милер-Вифериг, директор Гете института у Београду и Весна Даниловић, уредница програма у Културном центру Београда.

Селектор четвртог „Гете феста“, др Милер-Вифериг изабрао је 12 филмова који се тематски крећу од „историјске документарне фикције“, преко необичних и болних сећања из младости, до експерименталне вожње камере у једном кадру кроз ноћни Берлин.

На затварању фестивала, 14. октобра, биће приказан филм Када смо сањали Андреаса Дрезена, према истоименом роману лајпцишког писца Клеменса Мајера, који ће после пројекције разговарати са публиком.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи