Читај ми!

Јесен у биоскопима: Од љубави и драме до приче од Стиву Џобсу

„Један савршен дан“, „Гримизни врх“, „Игра у тами“ и „Стив Џобс“ очекују домаћу публику у биоскопима током октобра и новембра, најавила је дистрибутерска кућа „Тарамаунт филм“.

Драма Један савршен дан у режији Фернанда Леона де Араноа приказиваће се од 8. октобра. Главне улоге у филму тумаче Олга Кириленко, Бенисио дел Торо. Филм говори од групи припадника мировних снага која покушава да извуче леш из бунара у конфликтној зони.

Неко га је убацио да би загадио воду како је људи не би пили. Али најједноставнији задатак се претвара у немогућу мисију, јер прави непријатељ постаје ирационалност. Припадници мировних снага прелазе хаотично ратно подручје покушавајући да реше проблем, попут заморчића у лавиринту.

Гримизни врх премијерно ће бити приказан 14. октобра у биоскопу „Синеплекс“ у центру „Ушће“, а дан касније наћи ће се на редовном биоскопском репертоару.

Из маште редитеља Гиљерма дел Тора стиже готска љубавна прича, у којој глуме Том Хидлстон, Џесика Честејн, Миа Вашиковска и Чарли Ханам.

Кад јој срце украде заводљиви незнанац, млада жена ће отићи у кућу од цигле црвене као крв на врху планине - место препуно тајни које ће је прогањати заувек. Између жеље и таме, између мистерије и лудила, лежи истина иза Гримизног врха.

Премијера домаћег филмског остварења Игра у тами, по истоименој драми Ђорђа Милосављевића, које је режирао Југ Радивојевић, заказана је за 10. новембар у Центру „Сава“.

Игра у тами је љубавна прича мотивисана приповетком Аска и вук Нобеловца Иве Андрића. Вук (Виктор Савић), огрезао у прљаве послове - трговину женама, окрутан и немилосрдан, увлачи Аску (Тамара Драгичевић) у своје канџе, захваљујући добро разрађеној мрежи секс трафикинга.

Својим плесом и лепотом Аска успева да у Вуку пробуди љубав, човечност, али и сан о естради и бољем животу. Вук први спознаје љубав, која га из корена мења.

У овој љубавној драми играју и Вук Костић, Борка Томовић, Владица Милосављевић, Ненад Ненадовић, Игор Дамњановић, Миодраг Радоњић и Срђан Малетић.

Филм Стив Џобс на биоскопски репертоар стиже 26. новембра. Ово остварење режирао је оскаровац Дени Бојл према сценарију Арона Соркина, такође добитника Оскара, а на основу најпродаваније биографије о оснивачу „Епла“ коју је написао Волтер Ајзаксон.

Смештен иза кулиса три легендарна представљања производа, закључно са 1998. годином и откривањем „ајмека“, Стив Џобс нас води иза сцене дигиталне револуције и приказује нам интимни портрет генијалног човека у њеном епицентру.

Мајкл Фасбендер игра Стива Џобса, оснивача „Епла“, уз оскаровку Кејт Винслет, која игра Џоану Хофман, бившу директорку маркетинга у „Мекинтошу“.

Стива Вознијака, суоснивача „Епла“, игра Сет Роген, док Џеф Денијелс игра бившег директора „Епла“, Џона Скалија. У филму још играју и Кетрин Вотерстон, у улози Крисен Бренан, бивше девојке Стива Џобса и Мајкл Стулбарг, као Енди Харцфелд, један од оригиналних чланова „Епл-Мекинтош“ развојног тима.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи