Смитерс признаје да је геј

После 27 сезона, Вејлон Смитерс, лик из анимиране серије „Симпсонови“, напокон ће „изаћи из ормара“. После деценија неузвраћене љубави, Смитерс ће коначно свом шефу Монтију Бернсу саопштити да је геј.

Наиме, поводом почетка нове сезоне култног цртаћа, продуценти су најавили да ће у наставку серије две епизоде бити посвећене сексуалности личног асистента спрингфилдског моћника, Монтија Бернса.

Након деценија неузвраћене љубави, Смитерс ће коначно обелоданити свом шефу тиранину да је геј.

„У Спрингфилду сви, сем Бернса, одавно знају да је Смитерс геј“, рекао је Ал Џин, један од дугогодишњих шоу ранера серије.

„Том темом ћемо се позабавити у две епизоде“, рекао је Џин, додавши да ће у новој сезони Смитерс имати много већу улогу него ранијих година.

„Смитерсу је дојадило да га Бернс вечито ниподаштава и размишља да нешто промени у свом животу“, навео је Џин.

„Спрингфилд је огледало САД, а Смитерсово излажење 'из ормара' у том фиктивном свету илуструје, и уједно јача положај хомосексуалаца у реалном свету“, сматра Едвард Скјапа, стручњак за медије са Масачусетског технолошког института, преноси лондонски Гардијан.

Његово истраживање је, наиме, показало да присуство геј ликова у телевизијским програмима смањује предрасуде гледалаца према геј особама.

У серији Симпсонови је током година било неколико хомосексуалних ликова, попут радника фабрике Ејџакс Стил који ноћу посећују геј клубове и Патрише Пети Бувије, сестре близнакиње Марџ Симпсон.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи