Читај ми!

Поново ради биоскоп на Коларцу!

Бесплатним пројекцијама документарног филма „Дестинација Сербистан“ Желимира Жилника, 28. септембра почиње нови концепт Арт биоскопа на Коларцу.

Награђивано остварење Желимира Жилника Дестинација Србистан биће на програму у понедељак и уторак од 18.30 и од 20.30 сати. Улаз за оба дана је слободан, а иначе ће улазнице коштати 250 динара, преноси Танјуг.

Наредног месеца посебна пажња биће посвећена страним документарцима Citizenfour и Лице ћутње који, сваки на свој начин, указују на проблеме савременог друштва.

Организатори подсећају да је у циљу стварања нове публике, афирмације филмског и видео-стваралаштва у функцији едукације и промоције уметности и науке, крајем прошле године поново покренут филмски програм на Коларцу.

Према новом концепту, дугометражни играни филмови биће на програму средом, четвртком, петком и суботом од 18.30 и од 20.30 часова, а дугометражни документарни понедељком и уторком у истим терминима.

Пројекције се одржавају у сали „Јосиф Панчић“ капацитета 92 седишта.

План је да се у сезони 2015/2016. континуираним филмским програмом обезбеди видљивост новог простора и концепта репертоара, прошире програмске активности и створи нова публика, истичу на Коларцу.

Од 30. септембра до 3. октобра и затим од 7. до 10. октобра приказиваће се од 18.30 сати аргентински филм Хауха - Рај на земљи Лисандра Алонса, а од 20.30 казахстански Не враћам се Илмара Рага.

Француски филм Нова пријатељица Франсоа Озона и копродукција Француске, Белгије и Италије Пазолини, у режији Абела Фераре на програму ће бити од 14. до 17. и од 21. до 24. октобра.

Програм документарних филмова, сваког понедељка и уторка, приказиваће током октобра од 18.30 данску продукцију Лице ћутње Џошуе Опенхајмера, о мрачном поглављу у историји Индонезије током шездесетих година, када су паравојне снаге убиле стотине хиљада људи - уз подршку владе.

Од 20.30 сати на репертоару ће бити филм о Едварду Сноудену Citizenfour, копродукција САД, Немачке и Велике Британије у режији Лоре Појтрас. Овај филм је добио Оскара за најбољи документарац 2015. године, награду БАФТА за најбољи документарни филм, Награду Удружења филмских критичара Њујорка...

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи