Читај ми!

Венецијански победник „Из далека“ на ФАФ-у

Фестивал ауторског филма, 21. по реду, биће одржан од 27. новембра до 6. децембра на више биоскопских локација у Београду и представиће публици занимљиве филмове који показују нове токове у ауторском филму.

У главном програму фестивала наћи ће се остварења са престижних светских филмских фестивала, међу којима и победник 72. Међународног филмског фестивала у Венецији - дебитантско остварење Из далека венецуеланског режисера Лоренца Вигаса.

Како се наводи у саопштењу „Мегаком филма“, у фокусу овог остварења је прича о пријатељству које настаје између представника више класе Арманда и младића са проблематичном прошлошћу.

Традиција представљања нових филмова редитеља које публика фестивала воли и одлично познаје, наставља се и ове године.

Први у низу потврђених филмова 21. Фестивала ауторског филма је документарно-играно-есејистички филм Франкофонија Александра Сокурова, који доноси причу о Другом светском рату и уласку фашиста у Париз.

Фестивал ће бити одржан на више локација у граду - Дому омладине Београда, Дворани Културног центра Београда, Музеју Југословенске кинотеке и Згради Југословенске кинотеке, Дому културе Студентски град и биоскопу „Фонтана“.

Остварења која ће бити приказана на 21. Фестивалу ауторског филма другачија су од већине филмова са редовног биоскопског реперотоара - не теже пукој забави, већ трагању за дубљом, истинитијом и комплекснијом сликом данашњег света и човека. Пратећи програм у Дворани културног центра Београда је целина "Bande a part" у селекцији Владимира Перишића.

Другу годину за редом, у оквиру 21. Фестивала ауторског филма биће одржан и едукативни програм „Балкан филм конекшн“, који води редитељ Стефан Арсенијевић.

Програм је намењен студентима и младим професионалцима Југоисточне Европе, а састоји се из низа радионица, предавања, дискусија и пројекција, са акцентом на проширивање специфичних практичних знања везаних за филм, успостављање чвршће сарадње младих филмаџија у региону и отварање ка међународној сцени.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи