Читај ми!

„Сунчаница“ Никите Михалкова руски кандидат за Оскара

У трци за награду Америчке филмске академије у категорији филмова ван енглеског говорног подручја „Сунчаница“ прослављеног руског редитеља Никите Михалкова.

Руски кандидат за Оскара је филм Сунчаница, јавља агенција Тас, а преноси Танјуг. Остварење је рађено према мотивима прозе нобеловца Ивана Алексејевича Буњина, а идеја за филм се јавила осамдесетих година, док је рад на сценарију почео 2010. године.

Сунчаница је освојила је награду Златни орао за најбољи руски филм у 2014. години. Светска премијера била је у Београду 2014. године у Центру „Сава“, а руска на Криму.

Реч је о „времеплову“ који гледаоца води у двадесете године прошлог века, на Крим, одакле се после грађанског рата евакуише поражена Бела армија.

Рат је завршен, изгубљен, нема пуцњаве, више нико никога не убија, не масакрира, не урезује звезде у тело. Предстоје тридесете и четрдесете године, са свим последицама тог рата, али и питањем како и зашто се све то десило, који су узроци убијања...

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
28° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи