Читај ми!

„Ничије дете“ у трци за „европског Оскара“

„Ничије дете“, дебитантско остварење Вука Ршумовића, биће српски представник у конкуренцији за „европског Оскара“, одлучио је Међународни жири Европске филмске академије која додељује ту и још двадесетак престижних филмских награда за најбоља достигнућа европске кинематографије.

„Ничије дете“ у трци за „европског Оскара“ „Ничије дете“ у трци за „европског Оскара“

На тај начин, филм Ничије дете нашао се у друштву од укупно 52 одабрана европска филма из 36 земаља који се боре за „европског Оскара“, наводи се у саопштењу продуцентске куће "Art&Popcorn", јавља Бета.

Изабрани филмови имају могућност освајања награда у 21 категорији, међу којима су и оне за најбољи европски филм, редитеља, сценаристу, глумицу, глумца, камеру, монтажу, сценографију, костимографију, музику и дизајн звука.

У наредним недељама, више од 3.000 чланова Европске филмске академије гласаће за номинације у категоријама најбољи европски филм, редитељ, сценариста, глумица и глумац.

Номинације ће бити објављене 7. новембра на Фестивалу европског филма у Севиљи.

Седмочлани жири одлучиће о осталим наградама - најбоља камера, монтажа, сценографија, костимографија, музика, дизајн звука.

Двадесет осма додела награда Европске филмске академије биће одржана 12. децембра у Берлину.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
31° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи