Читај ми!

Крај љубави "DreamWorks"-а и „Дизнија“

Подстакнут успехом „Света из доба јуре“ чији је извршни продуцент, Стивен Спилберг жели ново партнерство, па ће се његов студио "DreamWorks" разићи са „Дизнијем“ по истеку уговора о дистрибуцији идуће године, преноси АФП позивајући се на извор у индустрији забаве.

"Universal", холивудски студио који стоји иза блокбастер серијала о дешавањима у доба јуре, наводно, је Спилбергов фаворит за партнера, пишу листови Холивуд рипортер и Варајети.

Индустријски инсајдер који је желео да остане анониман каже да је још рано говорити о томе ко ће радити на дистрибуцији "DreamWorks"-ових филмова када уговор са „Дизнијем“ истекне 16. августа 2016. године.

Извор наводи да Спилберговом студију не одговара „Дизнијев“ фокус на велике франшизе попут Ратова звезда или анимиране хитове У твојој глави.

„Дизнијев“ фокус, на основу куповине „Марвела“, „Лукасфилма“ и „Пиксара“, на филмовима је који могу да се претворе у уносне видео-игре, забавне паркове, брендирану робу.

"DreamWorks" се у међувремену концентрисао на мање филмове попут Служавки или The Hundred-Foot Journey са Хелен Мирен.

Уговор о дистрибуцији са „Дизнијем“, "DreamWorks" је потписао после разлаза са „Парамаунтом“ 2009. године.

Последњи филм који ће, према уговору, бити дистрибуиран је Спилбергов The BFG, адаптација романа Роалда Дала која у биоскопе стиже у јулу идуће године.

Спилбергов утицај у Холивуду ове године оснажио је Свет из доба јуре који је зарадио 1,6 милијарди долара на благајнама и у припреми је наставак који у биоскопе стиже 2018. године, где ће поново играти Крис Прат и Брајс Далас Хауард и чији ће извршни продуцент опет бити Спилберг.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи