Читај ми!

Наиса постхумно додељена Ђузи Стојиљковићу

Јубиларни 50. Филмски сусрети у Нишу завршени су доделом награда. Гран при фестивала, Наиса, припао је постхумно Властимиру Ђузи Стојиљковићу за улогу у филму „Без степеника“ у продукцији РТС-а.

„Наградом славимо Ђузин живот, са сетом се сећајући његових улога у позоришту и на филму“, рекао је редитељ филма Марко Новаковић, који је примио награду.

Одлуку жирија нишка публика поздравила је дугим аплаузом.

Награда „Цар Константин“ за најбољу главну мушку улогу припала је Николи Ракочевићу за филмове Бранио сам Младу Босну и Небо изнад нас.

Награда „Царица Теодора“ за најбољу главну женску улогу припала је Јовани Стојиљковић за улогу у филму Панама.

Повељу за изузетну мушку улогу добио је Славен Дошло (Панама), а повеља за изузетну женску улогу припала је Јелени Ракочевић Цекић (Отворени кавез).

Најуспешнији епизодисти били су Рената Улмански и Марко Јанкетић.

Награда за дебитантску улогу додељена је Страхињи Блажићу за улогу у филму Бићемо прваци света.

Жири је повеље доделио и најуспешнијим страним глумцима у српском филму: Лени Веселман (Отворени кавез) и Леону Лучеву (Бићемо прваци света).

По први пут награђена су деца глумци: захвалнице су добили Немања Јеремић, Павле Чемерикић и Исидора Јанковић, а специјалне награде за изузетне глумачке креације Филип Шубарић (Енклава) и Денис Мурић (Енклава и Ничије дете).

Стручни жири чинили су Весна Чипчић, председник, као и Драган Мићановић и Бранислав Зеремски.

Фестивал је затворила глумица Рената Улмански.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи