Читај ми!

„Јуниверзал“ зарадио 2,113 милијарди долара и оборио рекорд

Филмски студио „Јуниверзал“ остварио је зараду од 2,113 милијарди долара на америчком тржишту ове године, што је нови рекорд у историји филмске индустрије. Претходни рекорд је поставио студио „Ворнер Брос“, који је током 2009. године зарадио 2,105 милијарди долара на америчком тржишту.

За нови рекорд студија „Јуниверзал“ заслужна је највише Северна Америка, која је достигла сјајну зараду са блокбастерима Свет из доба Јуре (639,8 милиона долара), Паклене улице 7 (352,6 милиона долара), Малци (321,1 милион долара), Pitch Perfect 2 (183,8 милиона долара) и Педесет нијанси сива (166,2 милиона долара).

„Ми радимо са инспирисаним ствараоцима филмова, који са страшћу причају дивне приче, а са овогодишњим разноликим насловима, били бисмо срећни да поставимо рекорде у највишим зарадама на биоскопским благајнама. Делимо овај успех с нашим партнерима и жељно ишчекујемо преостале филмове и резултате до краја ове године“, рекао је председник дистрибуције „Јуниверзал“ студија, Ник Карпу.

Осим америчког рекорда, студио „Јуниверзал“ је оборио и рекорд на међународном тржишту тиме што је четири месеца пре краја године на благајнама остварио резултат од више од 3,78 милијарди и тиме са првог места скинуо студио "20th Century Fox" са зарадом од 3,73 милијарде долара, саопштено је из „Тарамоунта“.

У последњем кварталу ове године, студио „Јуниверзал“ доноси филмове Посета (the Visit), нови трилер М.Најт Шјамалана, авантуру Еверест, затим нови филм редитеља Денија Бојла Стив Џобс (Steve Jobs), романтичну готичку драму Гримизни врх (Crimson Peak) редитеља Гиљерма дел Тора, као и драму Поред мора (By The Sea) редитељске Анђелине Џоли-Пит и хорор комедију Крампус.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи