Читај ми!

Стиже спин-оф серије „Окружен мртвима“

Љубитељи планетарно популарне серије „Окружен мртвима“ откриће да у спин-оф серијалу "Fear the Walking Dead", зомбија нема толико, али да ће она (можда) олакшати чекање до 11. октобра, када почиње нова сезона.

Стиже спин-оф серије „Окружен мртвима“ Стиже спин-оф серије „Окружен мртвима“

Два кључна питања чекају Fear the Walking Dead, нову серију која је проистекла из серије  Окружен мртвима (The Walking Dead), која на мале екране стиже и у Србију преко Фокс канала у понедељак, 24. августа.

Како пише АП, прво питање је: колико је зомбија потребно да би привукли публику новој серији чија је прича смештена у прве дане зомби апокалипсе.

Друго: колико је публике довољно да би нова серија могла да се пореди са планетарно популарним оригиналом чија шеста сезона креће у октобру?

„Ако бих свако јутро устајао мислећи о 20 милиона гледалаца по епизоди, не бих ни изашао из кревета“, рекао је АП-у извршни продуцент нове серије Дејв Ериксон, алудирајући на број верних пратилаца серије Окружен мртвима.

„Написали смо, а екипа је одиграла снажну сезону. Мислим да ће се људима допасти, како због саме серије, тако из због тога како се уклапа са оригиналном серијом“, додао је Ериксон.

Телевизија Еј-Ем-Си, која је продуцент обе серије, после завршетка Чисте хемије (Breaking Bad) и Људи са Менхетна (Mad Men), већ је наручила 15 епизода за другу сезону, што је показатељ да очекују да ће прва сезона од шест епизода бити хит.

„Нисмо смишљали причу бринући о томе да ли има довољно зомбија. Имате епизоду без зомбија и вероватно ће слична епизода бити и у другој сезони. И то је ок“, објаснио је Ериксон.

Али ту су друге „посластице“.

За разлику од серије Окружен мртвима, која почиње у постапокалиптичном свету који су преплавили зомбији, названи „шетачи“, фокус нове серије је на окружењу и ликовима пре него што је хаос избио.

„Оригинална серија је сјајно конструисана, са апокалипсом која све обухвата и како су је ликови преживели. Ми то нисмо хтели да урадимо. Овде имамо прилику да епидемију мало дубље истражимо и проведемо више времена са њом“, оценио је Ериксон.

И? Да ли ће се сазнати шта је узрок епидемије зомбија? „Не“, каже извршни продуцент.

Присуство „заражених“, како их зову у овој серији, није толико наглашено, али је и даље застрашујуће.


Тинејџер Ник има подршку која му је потребна и од мајке Медисон и њеног партнера Трависа који су одрасле, одговорне особе и управо су ти ликови привукли Ким Дикенс и Клифа Кертиса који су првобитно били невољни да раде на хорор серији.

„Веома ми се допало. И што сам више читала, то ми се чинило да ће бити забавно и узбудљиво и изазовно играти тај лик“, рекла је глумица.

За Кертиса, Новозеланђанина маорског порекла, прилика да игра мушкарца сличног порекла била је само део „колача“.

Допало му се и што је за поприште изабран источни Лос Анђелес који је махом занемарен и што је поглед на мужевност данас другачији него у осталим серијама и филмовима.

Мушкарцу у оваквим жанровским драмама су „углавом погубљени, са демонима у глави“.

Али Травис је „лојалан тип који покшава да учини нешто добро. А то је много теже него да сте убијен лик који има проблем са својим демонима“.

За Кертиса бити део огромне франшизе је привилегија и велика прилика, али, како је приметио Ериксон, то носи и позамашан пртљаг – нарочито у виду милиона обожавалаца Окружен мртвима.

„Ми не дефинишемо успех достизањем тог броја... Наћи ћемо наше место и нашу публику. А ја се надам да ће сви који воле ту серију волети и нашу, мада сам свестан да је то мало нереално“, закључио је Ериксон.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи